Powered by Blogger.

Friday, October 19, 2012

TAK RETI BERCERITA ...

( Tempat adik ku mengisi masa lapang nya )
 








Kalau nak diceritakan pengalaman memancing ni tak lah seberapa macam pemancing OTAI yang ada kat TANAH AIR ni......Yang ni saja mengisi masa LAPANG .....yang terluang semasa di Kampung HALAMAN.......

28 ulasan:

Crack said...

Pergh, port sungai baik punya ni! Saya suka memancing memain aja, tapi dulu pernah sekali saya memancing kat kolam terbiar, letakla joran macam tuh, pastuh awek call, layan dulu, sekali bila saya tengok, rod dah ada kat tengah kolam...jenuh la mintak abang saya 'pancingkan' rod tuh...

p/s: takda lbh best dari memancing dengan abang, sebab terasa macam time kecik2, jauh sikit aja kena marah takut ular la..apa la...hahaha

muaz_kkgp said...

bestnya....kat sarawak ke?xni alamat saya...E/3/4 kip smk sultan idris shah, kampung air panas,33300 gerik.perak

Diari Si Froggie said...

Dapat jugak hasil tu ha.. Alhamdulillah.. kalau tak dapat ea kot tension.. hehe. tgk ikan dan udang tu sedapnya kalau goreng, or sambal.. peh! :P

Annamariana1989 said...

wa, bestnya pancing...anna minat sesangat memancing ni... hehehe, nanti nak ikut boleh? hahhaha

Unknown said...

memancing kena ada jiwa....sabar ...minat..dapat or tak dapat belakang kira.. TQ Crack,muaz,aida_omar n Anna

puteri kasih said...

bestnya memancing..bertambah best bila dapat hasilnya kan

Unknown said...

mmg best..............lagi best kalo dpt hasil luar jangkaan..

sop said...

lama x mancing.. huhuhu

Unknown said...

dulu masa kecik selalu ikot ayah g mancing . syokk !! :) tapi skang takda da , bz memanjang . huu

Unknown said...

xpe..ada rezeki lbh,beli rod n reel,bawa g kolam..mancing sorg2 or bawa kawan2..

Unknown said...

banyak juga dapat ikan nie, boleh join nie, ahaks

Unknown said...

banyak juga dapat ikan nie, boleh join nie, ahaks

Yaya Mohd said...

wahh wat masak..mkn fresh2 tu msti sedap kan....
hehe ^,^

Unknown said...

mmg sedap...........nk try k?meh k kpg kwn..

wanayu said...

dah lama x memancing,, rasa nk g je mancing tp bz..
KLIK SINI LAPORAN TERKINI FINAL PIALA MALAYSIA

kindergartenlibrary said...

pergh !! best tu ^^

Unknown said...

memang best...nk wat trip mancing..roger jea...

Thomas Lee said...

Sungai apa ni?

Unknown said...

Sg.Oya .....yg entri kat bawah tu...sg igan kat sibu sarawak

Thomas Lee said...

Oh!Tak sempat ke Oya,2 kali sampai Mukah je.

Unknown said...

xpe,next time boleh Oya....bkn jauh pun..

Mia Liana said...

uiiiii bestnya tengok udang tu... dimasak fresh2 tentu sedapppp...

Unknown said...

memang sedap...bila dapat tu..letak dlm akuarium dulu..esk baru makan

Pwincess said...

Boleh lah buat masak lepas ni apa yg dapat tu. mihmih =)

Unknown said...

nak ke???masak lomak pun sodap

amranaiman said...

wow hebatnya :D

Unknown said...

biasa jea.........

Basil Hibiscus said...

selamat hari raya adha! first time melawat blog ni. salam perkenalan :)


jemput baca blog kami juga: www.basil-hibiscus.blogspot.com :)