Powered by Blogger.

Sunday, October 14, 2012

PANCING ....BUKAN KENCING

ASSALAMUALAIKUM SEMUA .......SALAM SEJAHTERA SAHABAT.............

Bermula sebuah cerita baru : Kaki Pancing bukan Kaki Kencing

Minggu ni ABAD mula Study balik dan mencari INFO berkenaan Memancing bukan info kaki Kencing ya......

Kalo nak di cerita tentang Part Mancing ni memang lama dah ABAD berkecimpung dengan dunia Memancing...Kerana DULU rumah atas air....Tepi Sungai katakan....Celik mata jea dah start mancing..Janji ada ROTI untuk Buat Umpan....

Bila dewasa ABAD mula berkecimpung dengan PANCING Udang....Coz,kat Umah banyak udang....xpayah guna sampan...Duduk Jea tepi Rumah.....Yang Penting sediakan UMPUN-UMPUN..
Kerana UMPUN-UMPUN makanan yang mujarab....Kalo dulu guna CACING pun boleh.Tapi, Sekarang nak kena Guna UMPUN-UMPUN juga....UDANG dunia IT kena cerdik....






( Belakang dan Tepi Rumah jea kalo nak dapat Udang ni..)



Macam-macam Kaedah Memancing telah abad gunakan selama ABAD berkecimpung dalam dunia MEMANCING....dan ada juga ABAD belum habis pelajari dan cuba...

SEKARANG : ABAD cuma nak study Memancing di kawasan Semenajung Malaysia dan Mencari INFO berkenaan jenis IKAN dan KAEDAH memancing.
Alhamdulillah ABAD dapat info yang menarik dari RAKAN2 Blog..... Seperti di BAWAH...
Kalo kawan2 yang belum menjumpai INFO menarik...Sila lah berkunjung di BLOG mereka..

URL Kaki Pancing: Dapatkan info menarik dari Blog Kaki Pancing bukan Kaki Kencing

1) http://grouppancing.blogspot.com/
2) http://kuchamsteam.blogspot.com/
3) http://jom-pancing-ikan.blogspot.com/

ada ramai lagi blog Kaki Pancing ..............

18 ulasan:

Nor Zilla Sensei said...

pernah memancing..seklai dpat ikan terus teruja nak memancing lg..sekali tak dapat terus mood down nak memancing ni. sampai sekarang..hehe

Mat Jo said...

dulu Mat Jo guna umpan roti je, nasib baik dapat jugak ikan, ahaks

Badren Awang said...

Nikmat memancing kira dapat ikan besar or kecik...

dabooninie said...

bet nya dpt udang.. nenek saya ckp org yg suka memancing ini pemnyabar orgnya :)

Badren Awang said...

kalo nk jadi seorg pemancing kena byk bsabar...

eLL said...

best nyer pancing udang dekat rumah jer tak payah pergi jauh2

Fatimah AK said...

teringin nak memancing. agak2 utk org first time, apa jadi ? :D

Badren Awang said...

memang best mancing kat kpg...xpayah guna sampan..duduk jea tepi umah or buka jea lantai umah...hulur pancinh pun dh blh dpt udang....

kalo yang first time...lagi syok,lepas tu hari2 nk g mancing..tu pun kalo ada jiwa pemancing..

Khalish Idraki said...

Wah...abang abad, betuah, orang lain kena naik sampan bagai nak pancing udang, macam saya kena drive jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....ni ble mintak alamat rumah ni ^_^

Badren Awang said...

nak mancing roger jea...tapi kat sarawak la....

Khalish Idraki said...

@Badren Awang ...bang...tu kena naik belon nak p...iskk

Badren Awang said...

taw xpe.....tp berbaloi.....

Crack said...

haha...bikin panas baca post ni..jauh seyh

Badren Awang said...

tQ kerana panas...wakakak

Crack said...

wkakakakakkaka...perghh..takpala...saya memancing ikan talapia kat sungai ajala..jauh sangat

Badren Awang said...

nak dapat udang ni...setahun skali jea...time blik raya..heheh

Mia Liana said...

tak reti pancing... sekali je pun tu yang tak dapat2...huhuhu

Badren Awang said...

biasalh...mancing ni menguji kesabaran