Powered by Blogger.

Tuesday, September 11, 2012

Manusia........

TAK TAW NAK KATA APA BEB!!! Just say " Manusia oh Manusia"

Hanya segelintir manusia jea yang berfikir tentang bagaimana MANUSIA GUNA AKAL DENGAN SINGKAT TANPA BERFIKIR????????.......

Daripada Melihat dan Mendengar tanpa berfikir dengan Waras...manusia akan bertindak sesuka hati...Tanpa berfikir... kesan dan tindakan serta risiko yang akan berlaku.....
Tanpa usul periksa, Manusia akan menghukum seseorang tersebut tanpa berkata sepatah kata.....kerana keputusan yang dilakukan tersebut adalah betul......tapi mempunyai kesan ke atas seseorang tersebut..


Siapa Manusia Luar Biasa Di Dunia?

Adakalanya hidup kita dalam dunia serba ‘tidak berapa baik’ atau ‘mediokriti’, di mana ‘cukup baik’ menjadi ukuran piawaian dan kecemerlangan tidak lagi menjadi buruan. Mungkin ini disebabkan kita takut menerima kegagalan atau ingin mengelakkan kekecewaan akibat ‘ketidaksempurnaan’.”Kesempurnaan tidak boleh dicapai. Tetapi jika kita mengejar kesempurnaan, kita mungkin capai kecemerlangan” .
-Berani Menaruh Impian
Mempunyai keinginan yang membara dalam jiwa mereka dan kesungguhan yang sentiasa membakar semangat . Mereka memiliki apa yang disifatkan sebagai cita-cita besar dan berusaha setiap hari untuk mencapainya. Mereka fleksibel serta tidak pernah bertolak ansur dalam usaha untuk mencapai impian.
-Bina Hubungan  Berkualiti
Sentiasa meluaskan rangkaian hubungan peribadi masing-masing. Mereka menyedari pentingnya sahabat handai dan saudara mara.

Manusia Luar Biasa Bijak Guna Masa & Contohi Orang Berjaya

-Memanfaatkan setiap saat yang ada. Mereka bertindak dan melaksanakan rancangan.Mengenal pasti orang-orang yang suka membuang masa , dan potong nama mereka daripada senarai teman-teman anda.Mempunyai mentor atau seseorang yang dicontohi yang menjadi pendorong mereka untuk bergerak ke arah yang betul.Mereka bukan ikon. Mereka adalah orang-orang biasa yang boleh disentuhi dan dihubungi. Siapakah orang yang paling anda kagumi? Siapakah antara mereka yang boleh dijadikan mentor?

Manusia Luar Biasa Mengambarkan Kejayaan

Tahukah anda? Para atlit ketika bersiap sedia untuk memulakan perlawanan, biasanya mereka memejamkan mata, mengatur pergerakan dan melatihkan apa yang akan mereka lakukan dalam fikiran. Ketika itu, mereka tidak pernah mengambarkan terlanggar palang, tersilap langkah atau tersalah pukulan.Mesti menggambarkan kejayaan !

0 ulasan: