Powered by Blogger.

Thursday, November 10, 2011

Untuk Aku, Dia dan Dia

Assalammualaikum….
PERKARA: KEPADA SESIAPA BERKENAAN

Merujuk kepada perkara di atas.

2.         Sudah-sudahlah kita bertelingkah dan melatah dengan kenyataan yang terkeluar dari mulut manusia yang suka bermadah berhelah serta bingai,bangap,gampang,TUYUk di dalam kenyataan.Setiap kali mereka berkata,setiap kali itu kita melatah. Kenapa kita tidak biar mereka berkata-kata sahaja? Sedangkan kita tahu apa yang dikata adalah FAKTAR ATAU AUTA semata-mata.

3.         Kita sedia maklum, Setiap manusia yang bingai akan sentiasa mencari FAKTA dan AUTA di dalam infomasi terkini agar menaikkan lagi isu semasa . Tidak terlepas dari FAKTA dan AUTA semasa ialah Media  Elektronik dan Media Masa yang mencari cerita dan berita terkini untuk merialisasikan impian dan kehendak majikan.

4.         Saya berharap agar apa yang diterangkan ini dapat membuka minda output kepada pembaca serta berfikir sejenak dan jangan mudah melatah didalam kehidupan seharian.

Sekian,terima kasih.

"Bersatu Kita Teguh,Bercerai kita Kawen Baru"hahahahahahaha

5 ulasan:

Seri Bahasa said...

buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sesekali...jangan kita lakukan apa yang kita tak suka orang lain buat kepada kita. hidup ni biarlah kita menghormati sesama insan agar selamat kita di dunia dan akherat...

Anonymous said...

saya ada tag awak dekat blog saya

sudi2 la jenguk

http://hisa-ichinisan.blogspot.com/2011/11/soalan-dari-tersebutlah-al-kisah.html

Anonymous said...

warnawarni

iGNpenjara said...

buat baik berpada-pada..betul kata seri..

Unknown said...

bena tu bah...