Powered by Blogger.

Saturday, May 15, 2010


http://www.tutor.com.my/festival/

INFO FESTIVAL
Festival Hari Guru 2010 menampilkan konsep pertautan antara ilmu dan pembangunan modal insan. Komponen aktiviti sepanjang tempoh pameran adalah seminar, forum, bengkel, ekspo, peraduan, pertandingan, pertunjukan, demonstrasi dan sebagainya yang melibatkan interaksi secara langsung antara warga pendidik, pelajar, sektor korporat, agensi kerajaan, agensi bukan kerajaan dan masyarakat setempat. BACA INFO PENUH

AKTIVITI
Festival Hari Guru 2010 akan dimeriahkan dengan pelbagai aktviiti yang merangkumi persembahan oleh pelajar-pelajar sekolah, pameran produk oleh pempamer serta penyertaan oleh guru-guru.

INFO HARI GURU > PENGENALAN

PENGENALAN

Tarikh 16 Mei dipilih sebagai Hari Guru kerana pada haribulan yang sama dalam tahunn 1956 Majlis Undang-Undang Persekutuan Tanah Melayu (Federal Legislative Council) telah menerima cadangan-cadangan Laporan Jawatankuasa Pelajaran (Report of the Education Committee) sebagai dasar pelajaran bagi negara kita.

Dokumen tersebut yang dikenali sebagai Laporan Razak (Razak Report) telah menjadi Dasar Pelajaran Kebangsaan semenjak itu.

0 ulasan: